Головна » 2015 » Листопад » 16 » Районний інтернет - семінар практикум для завідуючих і вихователів ДНЗ
00:56
Районний інтернет - семінар практикум для завідуючих і вихователів ДНЗ

Інтернет - семінар практикум для завідуючих і вихователів ДНЗ за проблемою: "Педагогічні інноваційні технології в сучасній дошкільній освіті: здобутки та перспективи" 

Заняття з фізкультури з використанням нетрадиційного обладнання

І. Теоретичний блок.

     1) Посилання на виступ методиста РМК відділу освіти Новомиргородської РДА МАСЛЯНОЇ  О.Л.   https://drive.google.com/file/d/0ByM0K2xAPs6_aWpKVFlFWWhOUnc/view?usp=sharing

  2)Фізкультурно - оздоровча робота. Виступ з досвіду роботи «вихователя методиста» Новомиргородського дошкільного навчального закладу №1 «Теремок» http://nm_teremok_1@mail.ua  КОБИЛІВСЬКОЇ Н.М.

Посилання на скачування: http://files.mail.ru/7473A975C58B4425865635FDCF62EFB0  

     3) Доповідь на тему: Базовий компонент дошкільної освіти "Особистість дитини": здоров'я та фізичний розвиток . Підготувала вихователь ДНЗ: Семенюк Т. М.

/Cadok/buti_zdorovim.docx

ІІ. Практичний блок.       

     1) Тема: "Подорож до казкового лісу"

Мета: Вчити вправляти дітей в різних видах ходьби,бігу,стрибків. Зміцнювати здоров’я дітей. Удосконалювати рухові вміння та навички ходьби по колоді,масажному килимку,бігати змійкою,метати в ціль,ходити з мішечками на голові. Розвивати рівновагу та координацію рухів,витривалість,швидкість,активність,увагу,вміння узгоджувати дихання з рухами. Закріплювати уявлення про мешканців лісу та водойм. Виховувати бажання займатися фізкультурою. 

https://docs.google.com/document/d/1bV72C88xb28U61Kt5UI0VBefjdYpVf4RViAemX9aadU/pub

      2) Завдання для педагогів дошкільних навчальних закладів району:

 Підготувати фото і описати ранкову гімнастику. гімнастику пробудження, фізкультхвилинки.

  

  

  

  

  

    

     

Переглядів: 976 | Додав: Shkola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 111 2 »
11 Методист РМК Масляна О.Л.  
Великий педагог Василь Сухомлинський говорив: «Я не боюся ще й ще раз повторити: турбота про здоров’я – це найважливіша праця вихователя. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їхнє духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра в свої сили».
Проведення фізкультурних занять з використанням нестандартного обладнання показує, що збільшення рухової активності дітей можливе як за рахунок якісного поліпшення методики занять, підвищення їх моторної щільності, так і за рахунок застосування нестандартного обладнання, його ефективного використання, що дозволяє швидко і якісно формувати рухові вміння і навички.
Ефективно використовувати фізкультурне обладнання - це значить забезпечити оптимальну тривалість його застосування протягом усього дня в різних формах і видах діяльності з тим, щоб домогтися оволодіння дітьми усіма видами фізичних вправ, їхньої рухової творчості на рівні вікових та індивідуальних можливостей.
Одним із головних завдань дошкільних закладів є створення оптимальних умов для розуміння дітьми переваг здорового способу життя, заохочування до здобуття знань, умінь і навичок збереження здоров’я; стимулювання до самостійного й усвідомленого вибору життєвої позиції; швидке й ефективне поширення знань про здоров’я. Адже воно є основою життєвого успіху для кожної людини.
Дякую за участь у інтернет-семінарі, який є сучасним інструментом інформаційних технологій і сприяє налагодженню живих комунікацій з педагогами району, області...

10 Педагоги Новомиргородського ДНЗ № 3 "Сонечко"  
Сюжетні заняття є однією з організованих форм проведення занять з фізичної культури, що сприяє вихованню інтересу дітей дошкільного віку до процесу виконання фізичних вправ. Використання прийомів імітації наслідування, образних порівнянь відповідає психологічним особливостям дошкільнят, полегшує процес запам’ятовування, освоєння вправ, підвищує емоційний фон заняття, сприяє розвитку мислення, уяви, творчих здібностей, пізнавальної активності, що дуже ціно для роботи з дітьми. Молодці!!

9 Педагоги Листопадівського ДНЗ " Веселка"  
В наш час високих технологій ІКТ,коли діти захоплені комп'ютерними іграми,дуже важливо проводити різні рухливі ігри,фізкультхвилинки,фізкультурні заняття.Використання нетрадиційного знаряддя і казкових сюжетів на заняттях з фізкультури сприяють не тільки фізичному розвитку дитини, в дитини розвивається фантазія,мислення,кмітливість.

8 Вовченко Н.-вихователь  
Під час проведення заняття - акцентована увага на якість виконання кожного руху , що підвищує його фізичний ефект .Також спостерігаються позитивні емоції , що добре впливає на здоровя дітей , та спонукає їх до активної діяльності.

7 Котляренко С.  
Рухова діяльність дітей має оздоровчий ефект . Збагачена сюжетно-ігровим змістом . що зацікавлює і стимулює дітлахів . сприяє покращенню емоційного стану , то стає незамінним засобом зміцнення здоровя малят .

6 Вовченко Н.-вихователь  
Під час фізкультхвилинки акцентована увага дітей на якість виконання кожного руху ,що підвищує його фізичний ефект ,а також спостерігаються позитивні емоції . що добре впливає на здоровя дітей , та спонукає їх до активної діяльності .

5 методист ДНЗ №1 "Теремок"  
Тематичні , сюжетні ігрові заняття з фізкультури корисно проводити на закріплення основних
рухів. Опанувавши техніку виконання рухів, діти в доступній та цікавій формі
поєднують основні рухи і гру, фізичний і інтелектуальний розвиток. А це в свою
чергу сприяє загальному розвитку дошкільників.

4 Підоплетена А  
Вдячні колегам за презентований матеріал. Фізкультурно-оздоровча робота - це важливий компонент гармонійного розвитку дитини, тому їй на сьогоднішній lень приділяється значна увага. Основне завдання вихователя - зацікавити дітей ти виховувати в них здоров'єзберігаючу компетенцію. А проведення занять з використаннм нетрадиційного обладнання та в ігровій формі тільки посилюють виховний вплив.

3 котляренко с  
дуже добре

2 вовченко н  
МОЛОДЦІ......

1-10 11-11
Ім`я *:
Email *:
Код *: